Som erklæret republikaner bliver jeg ofte skudt i skoene, at jeg ikke kan lide den kongelige familie, og det er ganske enkelt ikke rigtigt. Jeg har stor respekt for den kongelige familie, og det arbejde de nu engang gør for vores nation.

Derfor synes jeg også det er på sin plads at give dronningen og senere kongen lidt mere personlig frihed, ved at give dem lov til selv at bestemme deres egen religion. I dag er det nemlig sådan at det er bestemt i grundlovens paragraf 5, at kongen (og dermed den til enhver tid siddende regent) skal tilhøre den evangelisk-lutherske kirke. Heldigvis er vores dronning i dag meget involveret i den danske folkekirke, i og med at hun sammen med folketinget udgør kirkens øverste myndighed. Ønsker hun eller kronprinsen derimod at have en anden religion end den i grundloven bestemte, må de være nødsaget til at abdicere.

Lad os antage at prins Christian som endnu ikke er konfirmeret, ønsker at bekende sig til for eksempel katolicismen som blandt andet hans farfar gjorde det inden ægteskabet med dronningen, så ville dette være i strid med grundloven, og han ville derfor ikke kunne blive rigets konge. Det synes jeg er helt forkert og i strid med alt der hedder personlig frihed. Derfor mener jeg at grundlovens paragraf 5 bør afskaffes.

Anbefalet4 anbefalingerUdgivet i Christiansborg og embedsværk, Demokrati, Ideologi, Kultur, Religion, Stat og styreform, Ytringsfrihed

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.