Socialismen er fremtiden

Socialismen er utopi. Det er det mange tænker når de hører socialisme, af den grund at de forbinder det med Sovjetunionen – og diktatur. Men sådan behøver det ikke være. 

Hvis man kigger på et samfund som Danmark, er der mange steder socialistiske tendenser – og dem skal der bygges videre på. Socialisme i dag handler om demokrati og frihed – for alle. Der handler om at bibeholde nogle rettigheder der bør være universelle. Ret til uddannelse og læge. Nogle vigtige ting i vores samfund, der i øjeblikket bliver afmonteret af højrefløjen. 

Men socialismen er også løsningen på den højredrejning vi ser Europa. For med mere demokrati vil vi også genskabe en tillid til befolkningen. Demokrati skal være overalt – både i samfundet, på arbejdspladsen – overalt. Hele højredrejningen er et modsvar til den politikerlede vi oplever. Det kan man stoppe med mere demokrati. 

Der er mange aspekter i vores samfund der har tendens til at være socialistisk. Arbejdes der med det, går vi en god fremtid i møde – en socialistisk fremtid. 

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

2 Thoughts to “Socialismen er fremtiden”

  1. Hvad baserer du din påstand om at socialisme er lighed og frihed på?

    1. Fordi det handler om at skabe frihed for alle – ikke kun de få. Liberalismens version skaber frihed for de få. Men i den socialistiske version skal der skabes et samfund med nøgle universelle rettigheder. Dermed handler det også om at skabe et lige samfund – hvor alle mennesker får de samme muligheder.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.