VKO har dræbt vores kultur- og værdifælleskab, ikke mellemøstlig indvandring. 

“Din dumme landsforræder, du vil gøre os til et islamisk kalifat”


“Naive halalhippie”


“Eurofile djøfsvin”


“Rundkredspædagogiske gøgler”

Fire vendinger som slynges ud i værdidebatten, rettet mod os debattører fra centrumvenstre. 
Fire vendinger som er blevet slynget ud af det borgerlige Danmark de sidste 15 år i værdidebatten, og de er absolut kun få eksempler ud af mange.

Jeg var her den anden dag på Christiania. Gik en tur, fik en kaffe. Ikke noget særligt, men som turen gik, fik sat nogle store, dybe og umiddelbart uoverskuelige tanker igang. Ikke fordi jeg normalt ikke overvejer og filosoferer, men denne dag, der nåede mine tanker dybere end vanligt. Tankerne bundede i min vrede over den drejning Danmark som nation har taget, og vi som folk er gået med til. Jeg er selv opvokset i et kulturradikalt centrumvenstre hjem, hvor Fogh var fjenden, og hvis Danmark skulle i en sund retning, så var det med en Socialdemokratisk statsminister ved roret. Værdier som frisind, frihed, lighed, tolerance, kærlighed og et helt grundlæggende åbent og fordomsfrit syn på omverdenen, sine medmennesker og hvad de brænder for, og beskæftiger sig med, har jeg fået ind med modermælken og hørt prædiket ved aftenbordet. Et værdisæt og et verdenssyn som er grundet i den fælleskabelige ånd, der var at finde i vores samfund op igennem slut-60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne, og derfor også en fælleskabelig ånd som jeg ikke selv har mødt, været en del af eller kunne forme.

Jeg er født i start-00’erne, og Fogh var netop blevet statsminister. Den danske kursændring på alle planer var nu iværksat, og kun Fogh selv kunne stoppe omlægning af dansk udenrigs-, kultur-, finans-, uddannelse-, skole-, integration- og socialpolitik. For Fogh handlede hans statsministerembede ikke om en hårdere retspolitik, en lavere økonomisk omfordeling eller et opgør med rummet til forskellighed. Ikke de klassiske borgerlige arbejdsmål og visioner, nej for Fogh handlede hans statsministerembede om et opgør med meget af det vi kendte, det vi kaldte dansk, og det der gjorde os til landet af højskoler, tolerance, neutralitet, humanisme og folkebevægelser. Med den nye linje lagt begyndte Danmark, som land, at ændre image og sjæl. Det Danmark mine forældre beretter om, er et Danmark af frisindet til at ligge topløs på stranden, og fælleskabet til en “Nej tak til atomkraft” bevægelse, som kunne samle stuerne. Et Danmark hvor vi alle vidste, at vi er bedst når vi står sammen, for så er vi stærkest. Og det er ikke en eller anden floskel som kun bruges i tilfælde af præsidentvalg i USA eller socialdemokratiske kampagner i de danske gader. Nej, det er jo rigtigt. Et hoved er klogt, men to hoveder er klogere. 2+2 er jo 5. Sådan er det jo. 
Vi er stærkest sammen. 


Og når jeg nu sidder her. I flyet, og kigger ud over Danmark fra det lille vindue ud fra min sæderække, netop lettet fra Kastrup Lufthavn, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, at mange af dem jeg kender, ofte glemmer at der skal være plads til den ekstra i bussen eller, at når der er en som smiler til dig på gaden, så smiler du tilbage. Hele den fællesskabsånd som jeg har hørt malende portrætteret hjemmefra, den findes ikke længere. Og hvorfor det forholder sig således er jo et dybt, og alt for komplekst spørgsmål til at kunne besvares i en kronik, men jeg vil alligevel give mine bedste svar på, hvorfor vi er endt i den humanistiske krise, som jeg mener vi står i midten af.

VKOs – med Fogh, og nu Løkke i spidsen – nærmest erklærede mål var og er fortsat, at fortælle os danskere at vi ikke er gode nok, vi kan ikke blive hvad vi drømmer om, vores værdi- og kulturfælleskab er så svagt, at det er under forfald udelukkende på grund af ikke-vestlig indvandring, vi kan ikke blive så grønne som vi vil, for det har vi ikke råd til, og at vi som samfund hverken har råd til, at gribe Peter trygt og sikkert, som lige har mistet sit job, rehabilitere småkriminelle istedet for at spærre dem inde bag lås og slå, eller lade folk drive forening på alternativ facon. 


Det undrer mig stadig hvordan det lykkedes, og hvordan det fortsat lykkes dem, altså VKO og nu også S, at sprede usandheder som argumentation for deres politik. 
For hvem i al verden er det der har slået fast med uendelig procents sikkerhed, at det er indvandrene der har fejlet i integrationen? Måske har vi, som samfund fejlet i integrationen. For helt ærligt, også dig der stemmer DF, men alligevel læser med her, ville du bryde dig om og anse det som en rar velkomst, hvis du flyttede til et fremmed land for arbejde og leve, gøre alt for at skabe den bedste fremtid for dig selv, dine børn og dine naboer, at du på så mange måder bidrager til det land du bor i, og for nyligt er flytte til, men alligevel, på trods af alt det, så får kastet så mange fordomme og beskyldninger i ansigtet – som udlændinge jo gør – at for at kunne klare presset, skal du have en uddannelse i krisehåndtering. 


Og hvem siger at vi bliver rigere af at lukke af for omverdenen? Hvem siger at vi bliver rigere af at droppe at leve op til vores internationale forpligtelser? Og hvem har gjort det til evig sandhed, at vi bliver rigere af smide en masse folk i samme bås? Ingen, udover VKO og S, og deres støttere, men de har fundet ud af at der har været stemmer i det. Det at præsentere os danskere for nemme og ureelle løsninger på svære problematikker, er blevet de fire ovennævnte partiers spidskompetence.

Hold nu op, hvor er vi nået langt væk fra det lille neutrale og humanistiske land vi var til idag, at smide antidemokrater ud af landet, have en retsordfører for folketingets næststørste parti, som mener at vi skal smide krænkere af retsstaten i døden, tvinge burka- og niqabklædte kvinder til at tage deres tøj af, og så endda have den uanstændige arrogance, at gøre det under undskyldning af et opgør med kvindeundertrykkelse, fordi “de dumme indvandremænd tvang den på, så nu tvinger vi den af”, sådan er højrefløjens vanvittige logik, jo.

Viggo Hørup sagde en gang “Hvad skal det nytte”. Her gør de vise ord sig gældende endnu en gang, for løser vi virkelig morgendagens udfordringer med hastet lovsjusk, bandeforbud, udgangsforbud, burkaforbud, uddannelsesloft, asociale skattelettelser på forbrug og andet virkelighedsfjern symbolpolitik, som smykkelov og grænsekontrol, der ingen reel gang på jorden har? 


For at vende tilbage til de fire vendinger fra starten af mit skriv her, så er det jo sådan, at stort set hver gang man prøver at tage dialogen med VKO’ere og øvrige højredrejede meningsdannere, så får man kastet det ene ibåssættende mærkat i ansigtet efter det andet, så er man dum, naiv og en landforræder. Vi kan jo ikke fører en dialog, hvis den ene part af denne dialog ikke ønsker det. Jeg prøver altid, at tage debatten, også med såkalte “frihedskæmpere” fra DF og længere ud på højrefløjen, at søge dialogen, og stille spørgsmålstegn ved hvorvidt det nu er rigtigt når de siger, at Danmark er ved at blive invaderet og islamiseret, hvorvidt alle udlændinge nu er kriminelle, og om det nu virkeligt passer, at det eksplicit danske kulturfælleskab – hvad det nu end er, for det er individuelt – er ved at bukke under, på grund af ikke-vestlig indvandring.

Min påstand er derimod, at vi bliver rigere af indvandring. Menneskeligt først og fremmest, men også kulturelt. Og økonomisk ikke mindst.

Vi som mennesker hænger grundlæggende sammen og er fremadsøgende, men VKO og S har de sidste mange år lykkes med, at fortælle os danskere, at vores kulturfælleskab og vores værdier forsvinder på grund af flere muslimske og mellemøstlige medborgere. Det er jo løgn, kagen bliver sgu da ikke dårligere fordi der kommer nye og flere kager! Det er VKO som har skadet vores danske kultur- og værdifælleskab, og det er fordi, at VKO har forsømt vores kultur, fælleskab og udviklingen som hele tiden sker af vores kultur og i vores fælleskaber. VKO har glemt det der gør os danske, det der skaber fælleskab og drivkraft, og har istedet for at bygge broer, brugt alle døgnets timer på, at bygge murer ved at udpege danske muslimer som roden til alt ondt her i verden. Og tænk engang, at man hellere vil stigmatisere og marginalisere stort set alle Danmarks udlændinge istedet for, at løse morgendagens udfordringer, istedet for at snakke Danmark og os danskere op, så gør VKO os små. Mindre end vi er, VKO snakker os ned, fortæller os at vi ikke kan. Man lagde, og lægger stadig en ære i, at splitte og skabe mistrivsel og grave kløfter. Men vi hænger, og vi er ikke små.

Ved i hvad, skal vi ikke svare VKO igen. Skal vi ikke bevise, at VKO og S er gal på den, at vi er stærke, og stærkest sammen, og at vi i fælleskab finder vejen til den bedste morgendag, sikre at vores generation løser klimaudfordringerne, erkender at integration sker i samtale og at kultur skabes og udvikles sammen, og ikke kan koges ned til nogle få punkter, som så skal bruges imod enkelte minoriteter i landet her.

Vi skal lægge vores retning på ny. Gøre os et opgør med snæversynets politik, og sikre, at vi løfter hinanden, og ikke slukker hinandens drømme. Vores fælleskab er vores samlepunkt, det er der vi bliver klogere, det er der vi bliver mennesker. Danskere, gør som jeg, husk dine værdier, bring dem ud over rampen, og kæmp for dem. Vi skal mødes til dialog, samles om det fælles, og arbejde for et Danmark som er rummeligt i sin fremdrift.

Jeg starter gerne. Styrk dialogen – er du uenig i min kroniks budskab? Så smid et modsvar eller giv mig et 
kald på: +45 53 59 69 08, så går vi en kaffetur og snakker om vores tids udfordringer. 

Anbefalet4 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

2 Thoughts to “VKO har dræbt vores kultur- og værdifælleskab, ikke mellemøstlig indvandring. ”

  1. Rasmus Løwenstein

    Tak! Det er på tide, at det går op for folk, at flere partier er igang med en populistisk udvikling, hvor det ukendte og nye får skylden for, at alting ikke er som det var engang, fordi det er det, vælgerne vil høre. Det er farligt for vores demokrati, og det er farligt for det Danmark, du så fint beskriver i indlægget.

  2. Claes Kirkeby Theilgaard

    Et kæmpemæssigt indlæg, du her får leveret. Om man er enig eller ej, er der i hvert fald nogle interessante perspektiver at hente.

    Respekt for det!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.