Dette bliver det allerførste chart rundown på Debatt.dk. Her gennemgås de indlæg og debattører, der gør sig gældende på Debatt.dk’s charts i denne uge. Debatt.dk’s charts opdateres egentlig kun hver mandag, men da dette er den første uge, er de blevet opdateret lørdag d. 14. april. Dog skal det pointeres, at Debatt.dk lancerede d. 13., og at charts derfor ikke er helt så repræsentative, som de vil være fremover. Charts vil blive opdateret igen på mandag d. 16 og så hver mandag derefter.

Nå, lad os komme i gang. På Debatt.dk er der tre charts: ‘Mest populære indlæg’, ‘Mest populære debattører’ og ‘Mest debatterede indlæg’. Debatt.dk’s charts kan altid tjekkes ud her. Vi lægger ud med en gennemgang af de mest populære indlæg.

Mest populære indlæg

På dette chart tager Magnus Denlow førstepladsen med sit indlæg ‘Selvfølgelig skal borgerne have ret til at bære våben‘. Titlen angiver meget godt, hvad indlægget handler om. Denlow argumenterer for, at alle borgere bør have ret til at bære våben – et noget så kontroversielt synspunkt i en dansk kontekst i disse tider. Denlows liberalistiske politiske baggrund må siges at være meget afspejlet i dette indlæg.

På andenpladsen kommer Mathias Bach med sit indlæg ‘Er det også racisme når det er sort mod hvid?‘, hvori han argumenterer for en afskaffelse af racismeparagraffen. Denne paragraf har været genstand for tiltagende debat efter afskaffelsen af blasfemiparagraffen.

Af andre bemærkelsesværdige ting på ‘Mest populære indlæg’ kan nævnes Claes Kirkeby Theilgaards indlæg ‘Alle skal have adgang til debatten‘, der beskriver Debatt.dk’s mission om at give alle mulighed for at deltage i debatten – og hvorfor det netop er så vigtigt.

Debatten om uddannelse har fyldt meget i løbet af den første dags tid på Debatt.dk, og to af disse indlæg om uddannelse er også at finde på ‘Mest populære indlæg’. Nemlig Andy Joachim PedersensLad os investere i uddannelse!‘ og Sarah Gruszow Bærentzens indlæg ‘12-talspigen er mit største forbillede‘. Bærentzen er eneste kandidat til formandsposten i DSE (Danske Skoleelever), og vi kan altså regne med at høre meget mere til hende indenfor skole- og uddannelsesdebatten fremover.

Mest populære debattører

*Mest populære debattører’ og ‘Mest populære indlæg’ følges selvsagt ad, da Debatt.dk lige er lanceret og der derfor kun er en debattør, nemlig Simon Gardner Mogensen, der har udgivet mere end ét indlæg. Og mon ikke den strategi nok skal sikre ham en plads eller to på charts på mandag.

Mest debatterede indlæg

Selvom uddannelsesdebatten har domineret i forhold til antal indlæg på Debatt.dk, er det spørgsmålet om sænkelse af valgretsalderen, der har skabt mest debat i kommentarfeltet. Marius Aggerholms indlæg ‘Giv os unge en stemme!‘ tager nemlig førstepladsen på dette chart. Han bliver fulgt af Denlows indlæg om retten til at bære våben og så Felix WohlertsSmid flere penge efter rumforskningen!‘, der, som titlen angiver, er en opsang til at bruge flere penge på rumforskning.

Magnus M. Sæbye har med sit indlæg ‘VKO har dræbt vores kultur- og værdifælleskab, ikke mellemøstlig indvandring.‘ leveret det hidtil længste indlæg på Debatt.dk med en læsetid på 15 minutter. En sådan mastodont af et indlæg fortjener også nogle reaktioner, og derfor kommer dette indlæg ind på en 5. plads, der i virkeligheden er en delt 4. plads med både ‘Ida Auken – Radikaleren som havde ret‘, skrevet af Troels Dall Pedersen og ‘Socialismen er fremtiden‘ skrevet af Sebastian Lønholm.

Og dermed sluttes den allerførste chart rundown på Debatt.dk af. Fremover vil charts og den tilhørende chart rundown kunne findes hver mandag. Indtil da er der ikke andet at gøre end at komme i gang med at skrive nogle indlæg, skabe debat, dele det med andre og overtage Debatt.dk’s charts.

 

 

Responses

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.