Vi lever i et dejligt land og i et samfund, hvor næsten alt er muligt for det enkelte individ. Men vi lever også i et samfund, der stadig har brug for feminisme, og dermed ligestilling.

Jeg kalder mig selv feminist, fordi jeg mener at mænd og kvinder skal være lige. Vi har brug for feminisme fordi, at der er mange ting mænd må, som kvinder ikke må, fordi de er kvinder. 

Fx. jeg som pige, skal tænke over mine fremtidige jobmuligheder, hvis jeg vil poste et topløst billede på nettet. Det skal mænd ikke, da deres kroppe bare er kroppe, og min krop bliver set som noget seksuelt og måske endda perverst.

Nu tænker du nok “Wow first world problems hva?” – men det er et problem. Det er et problem, fordi at kvinder allerede her, bliver set anderledes end mænd. Det er et kæmpe problem, fordi vi antager at kvindekroppen er mere seksuel end en mands krop. Det er muligvis også en af grundene til, at mænd synes det er okay at røre kvinder uden samtykke.

Kvinders kroppe bliver hver dag set som noget seksuelt, og det er #Metoo kampagnen også et tegn på. Kampagnen er et tegn på, at flere og flere mænd seksuel chikanerer kvinder (og mænd) dagligt. Kampagnen er også et tegn på, at vi har brug for feminisme og brug for ligestilling. Vi har brug for, ikke at overskride hinandens grænser. Jeg har tidligere sagt dette til mænd i byen “Aldrig gør noget på mig, du ikke vil have en homoseksuel mand gjorde på dig uden tilladelse” – fordi så forstår de det. Læg mærke til, at hvis der er nogen der tager brug af det frygtelige ‘victimblaming’, så er det mænd. Det er mænd der mener, at kvinderne selv lagde op til det, og det er her vi har brug for feminisme og feminister der råber op.

Feminisme er ikke et dårligt ord, bare fordi “femi” indgår i det. Det er ikke noget du ‘tilslutter’ dig til fordi du hader mænd, og fordi kvinder er bedre. Du er feminist så snart du ønsker eller kæmper for ligestilling. Vi fokuserer så meget på feminister der hader mænd, og ikke nok på de feminister der også kæmper for mænd – Fx. Mænds ret til længere barsel og mænds ret til juridisk abort. Vi skal vise at vi ikke er mandehadende, højtråbende kvinder, der kaster en drink i hovedet af mænd, hvis de kigger mærkeligt. Vi skal derimod vise, at vi kæmper for retfærdighed blandt kønnene og ikke mindst kæmper vi for, at begge køn skal være lige. 

Responses

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Sarah Gruszow Bærentzen

    Meget enig! Feminisme er et historisk, men dog kønsneutralt ord.
    Der er mange grunde til, at ordet er misforstået. En af dem er at kvinders rettigheder fylder markant mere, end de andre køns rettigheder i den offentlige feminisme debat. Men der er ikke en feminisme, men mange. Så plz mænd, råb op! -vi mangler jer.

  2. Marie Elisabeth Jewkes

    Jeg er tildels enig med dig. Jeg mener ikke, at det, at der bliver set forskelligt på mande- og kvindekroppen er et problem, eller noget der burde laves om på. De er jo trods alt forskellige. Jeg synes det burde være op til den enkelte person, uanset køn, hvorvidt man vil lægge et topløst billede op på et socialt medie. Netop derfor synes jeg også, at det er forkert, at et medie som Instagram sletter billeder af topløse kvinder. Men igen, jeg oplever ikke, at mandekroppen bare bliver set som en krop i forhold til kvindekroppen.