Kongehuset bør afskaffes!

Jeg føler ikke at kongehuset repræsenterer mig. Ligesom jeg tror mange andre heller ikke gør. Derfor repræsenterer kongehuset ikke hele den danske befolkning. Jeg går ind for et samfund der har demokrati, lighed og frihed som kerneværdier – alt dette står kongehuset i opposition til. 

Kongehuset er efterhånden en forældet institution, der er over sidste salgsdato. Vi lever i et demokratisk samfund hvor ingen bør være født med særlige privilegier. Titler og postet er noget man bliver valgt til – ikke født til. Derfor ser jeg ingen grund til at bibeholde denne udemokratiske institution. 

Kongehuset har ikke længere nogen nævneværdig værdig for det danske samfund og dets kultur. Og fordi man afskaffer kongehuset afskaffer man ikke den danske kultur – man afskaffer bare resterne af en udemokratisk tid – som ikke fortjener at præge historiebøgerne. 

Det er en principsag der handler om at vi i et moderne samfund som det danske skal have folkevalgte og demokratisk valgte ledere. Vi bør tage et skridt videre – for kongehuset passer ikke i demokratiske sammenhænge. Vores skattepenge kan bruges på så meget andet en dronningens gravsten. 

Tillykke til Dronning Margrethe!

Anbefalet5 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

4 Thoughts to “Kongehuset bør afskaffes!”

 1. Claes Kirkeby Theilgaard

  Jeg kan jo kun erklære mig fuldstændig enig!

 2. Enig, kongehuset har helt bestemt overskredet sin sidste salgsdato, og repræsenterer et sæt værdier, som hverken repræsenterer mig selv, danskerene som befolkning, eller Danmark som land.
  Og derudover kan man sagtens værne om historien uden nødvendigvis at bevare den.

 3. Jonas Ejby Lentz Svendsen

  Nu hæfter jeg mig ved din kommentar som går således: “Kongehuset har ikke længere nogen nævneværdig værdig for det danske samfund og dets kultur”

  Det er simpelthen ikke korrekt. Kongehuset er Danmarks ansigter udatil, og har en kæmpe værdi i det danske samfund. De brander Danmark, og tjener hvert år rigtig mange penge ind til det danske samfund.

  Der er noget charmerende ved at have et af verdens ældste kongehuse, og det vil da også være dumt at afskaffe, når det ikke genererer underskud?

 4. lone kickel

  Hellere i dag end i morgen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.