Debatt.dk’s charts er blevet opdateret, og derfor hører en gennemgang af de mest populære indlæg og debattører sig til. Læs med og find ud af, hvilke indlæg og debattører, der skabte mest debat og blev læst mest. 

Tjek Debatt.dk’s charts her

Så er det blevet tid til endnu en chart rundown, hvor den forgangne uges mest populære indlæg og debattører gennemgås. Debatt.dk’s charts blev opdateret i går, men denne omgang af chart rundown kommer lige en dag forsinket. Årsagen til det er, at Claes Kirkeby Theilgaard, stifter af Debatt.dk, var dommer til Hovedstadens mesterskab i debat i går.

Mest populære indlæg

Nå, lad os komme i gang. På listen over de mest populære indlæg fører Rasmus Frimodt Tønder an med sit indlæg “Naturligvis skal vi afkriminalisere narkotika“. Afkriminaliseringen af narkotika er noget, der vinder mere og mere indtog i debatten, og dermed lægger indlægget sig ind i en større tendens. Dog er emnet stadig så kontroversielt, alt der nok går lidt tid før ønsket om afkriminalisering af narkotika bliver indfriet.

På andenpladsen følger Mathias Bach lige efter med sit indlæg “Der er ikke noget der hedder ”krops-idealer” – det hedder forventningspres“. Her skriver han om de mislykkede reformer i skolen, der lægger stort pres på de unge. Han ser disse forfejlede reformer som den virkelige årsag til unges problemer – ikke de kropsidealer, der ofte fremhæves.

I den forgange uge havde Dronning Margrethe fødselsdag, og det fejrede Sebastian Kaimson med et indlæg, hvor han opfordrede til at give alle skolebørn fri på regentens fødselsdag. På en fjerdeplads kommer Ole Krarups indlæg “Lortekunst? Nej tak“, der kun havde været ude i en dags tid, før charts blev opdateret. På den korte tid har indlægget alligevel formået at få nok læsninger til en god placering på charts. Også Viggo SmittsElementer af en ny grundlov” opnåede en placering på charts som nr. 10 på trods af kun at have været udgivet en dags tid inden, at charts blev opdateret.

OK18 må siges at være højaktuelt, og Niels Ture Holm Grønlunds indlæg om netop denne kuldsejlede overenskomstforhandling opnår derfor også en femteplads.

Ellers skal det bemærkes, at Marie Storms indlæg om feminisme, der i sidste uge toppede charts, stadig lægger på en 8. plads for denne uge. Desuden har Claes Kirkeby Theilgaard to forskellige indlæg på charts, nemlig “Debatindlægget skal genopfindes” og “Der er brug for fordybelse i debatten“, der kommer ind på en hhv. 9. og 7. plads.

Mest populære debattører

På listen over de mest populære debattører for uge 16 ligger Claes Kirkeby Theilgaard nr. 1, hvilket skyldes at han udgav hele 3 indlæg denne uge. På en stærk andenplads kommer Rasmus Frimodt Tønder, der opnår sin placering alene på baggrund af sit første indlæg på Debatt.dk, der også var det mest populære indlæg denne uge.

De to følges af Sebastian Joubert Kaimson på en tredjeplads, Mathias Bach på en fjerdeplads og Sebastian Lønholm på en femteplads, der dermed gør en stærk debut blandt de mest populære debattører.

Derudover skal det noteres, at Magnus Denlow sikrer sig en tiendeplads på grund af hans indlæg “Selvfølgelig skal borgerne have ret til at bære våben“, der stadig hiver en del læsninger hjem mere end en uge efter sin udgivelse.

Mest debatterede indlæg

På dette chart dominerer Sebastian Joubert Kaimson, og han tager både første- og andenpladsen. Indlægget “Præsidenter Splitter – Kongehuset samler” tager førstepladsen, mens indlægget “Giv skolebørn fri på regentens fødselsdag” nupper andenpladsen.

Simon Gardner Mogensens indlæg “Legalisering af organsalg kan redde liv” bliver ved med at skabe debat over en uge efter sin udgivelse og lander derfor på trejdepladsen. Som modpol til Kaimsons indlæg, der taler for kongehuset findes Sebastian Lønholms indlæg med den direkte titel “Kongehuset bør afskaffes“, der tager en fjerdeplads blandt de mest debatterede indlæg i uge 16. Generelt har debatten om netop kongehuset, et stort værdipolitisk emne, fyldt meget på Debatt.dk i den forgange uge, hvor også Viggo Smitts indlæg blandede sig. Heri kom han med konkrete forslag til, hvordan en ny Grundlov bør se ud efter en afskaffelse af kongehuset.

Troels Dall Pedersens indlæg “Ida Auken – Radikaleren som havde ret“, der blev udgivet på Debatt.dk’s åbningsdag, kører stadig stærkt på og får skabt debat i kommentarfeltet. Alle de nye kommentarer fra den forgange uge sikrer indlægget en solid femteplads. Marius Aggerholms indlæg om sænkelse af valgretsalderen skaber også stadig en livlig debat. Dette indlæg kommer ind på en sjetteplads.

Og det var enden på chart rundown for uge 16. Tusind tak til alle, der har bidraget til debatten på Debatt.dk i den forgange uge – om det så var ved at udgive debatindlæg eller ved at deltage i kommentarfelter under indlæggene. Nu er der ikke andet for end at opfordre alle til at skrive endnu flere indlæg og kommentarer i løbet af den kommende uges tid. Husk at dele dine indlæg med venner, bekendte og sociale medier. Sådan får du bedst dine meninger ud og skabt noget debat. Og det er jo det, vi er her for. At skabe debat.

Responses

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.