Vi unge skal tage mere indflydelse

Vi unge har meget at tilbyde. Og selvom Blachman’s seneste TV-eskapader kunne tyde på andet, har vi altså også en masse idéer og holdninger til, hvordan tingene skal være. Hvordan tingene skal udvikle sig. Vi unge er fremtiden, og der er ingen vej udenom det. Derfor har vi også krav på at være med til at skabe fremtiden. Og faktisk vil jeg mene, at vi også har de bedste idéer til, hvordan fremtiden skal se ud – ganske enkelt fordi vi tør at drømme mere, at være mere idealistiske og mindre konforme. Det er også derfor, det er ærgerligt, at vi ikke bliver hørt. Ganske vist får vi da af og til et afløbsrør at skylle frustrationerne ud af, men det er langtfra nok. For helvede, vi skal sgu da have et guldhorn af de helt store til at blæse ikke bare vores frustrationer, men vores visioner, ud over verden.

Jeg synes, at os unge har alt for lidt indflydelse. Sådan helt generelt. Som det ser ud lige nu, er det selvfølgelig et stort problem, at vi ikke har stemmeret. Men vores manglende stemmeret er præcis et af de mange steder, hvor vi kan ændre tingene. Stemmeretten beviser nemlig, at vi unge ikke bare sådan lige får tildelt den indflydelse, vi fortjener. Vi er simpelthen nødt til at tage den indflydelse, vi ønsker. Desværre kommer indflydelsen ikke dumpende til os, som den gør til dem, der er ældre. Det er for mig at se noget pis.

Men man må tage bestik af status quo og så arbejde ud fra den. Derfor nytter det heller ikke noget at bruge tiden på en ellers helt berettiget begrædelse af status quo. I stedet bør man som ung have fremtiden for øje. Både den korte, mellemlange og den helt lange af slagsen. Og hvis vi selv er nødt til at tage indflydelsen, hvis vi ønsker at have den, så er der ingen vej udenom.

Jeg har selv røvmange idéer til, hvordan fremtiden skal se ud. Jeg betragter mig selv som en visionær og futuristisk tænker, der rent faktisk vil gøre noget for at se mine visioner levet ud. Det er forskelligt, indenfor hvilket område, vi hver især har visioner. Det, som det reelt set handler om, er at finde sin egen niche. Og det er sgu egentlig et godt spørgsmål, hvad fanden ens niche så er. Det er op til en selv at finde ud af det. Det er op til dig. Men gå nu ud og opsøg den, for helvede. Verden brænder under os, og der skal gøres noget.

Jeg er i virkeligheden positivt stemt overfor fremtiden på trods af klimaforandringer, polarisering og andre forfærdeligheder. For jeg tror på, at løsningen ligger ganske nær. Nemlig hos os. De unge. Eller rettere: dem, der tænker ungt. Der er simpelthen brug for visionære tænkere, der tør at drømme og som tør at gøre noget. Den slags er en akut mangelvare. For mig at se er de især tilstede blandt unge, men heldigvis ikke kun.

Desværre får vi unge bare ikke tildelt samme indflydelse som de ældre. Man skal bare kæmpe hårdere og mere udholdende for at trænge igennem, tage sin indflydelse og ændre verden i retning mod ens visioner. Vi bliver overset i så mange vigtige spørgsmål og sager. Ignoreret, afvist, viftet væk og skåret over en kam, når vi endelig får lov at trænge igennem. Og det er kraftedeme en skam. Hvis verden skal forbedres, skal de unge tænkere til. For at det kan ske, må vi, der både er unge og tænkere, tage den indflydelse, vi fortjener. Ellers får vi den aldrig.

Derfor vender jeg mig mod mine egne for at give en opfordring:

Find din niche, find dine visioner og tag din indflydelse.

Anbefalet2 anbefalingerUdgivet i Unge

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.