Royal Run – Når folket løber skulder ved skulder med Kongehuset! 

Mandag d. 21 maj 2018, var en aldeles glimrende dag.
For den kalenderkyndige var det selvfølgelig: 2. Pinsedag, man dagen bød også på noget ganske andet end fejringen af Helligånds nedstigelse til vor menneskelige skrøbelighed.
Jeg tænker indlysende på, at det også var 2. Pinsedag, at hele befolkningen var inviteret til Royal Run med vores allesammens Kronprins Frederik og den Kongelige familie som sådan.

Jeg holder så inderligt meget af Kongehuset, jeg mener oprigtigt, at det er fantastisk at vores Kongehus, trods den mediedækning som de moderne forhold ofte byder, ikke skrider ud eller havner i nævneværdige skandaler, hvis der da overhovedet kan tales om egentlige skandaler. Det vidner om, at vores Kongerige er tjent med bevidste og jordnære royale, som tager folkets kærlighed til hjerte, endda med største alvor og inderlighed.

Alligevel, vil jeg dog være ærlig angående min indledende skepsis, da H.K.H. Kronprinsen sidste år offentliggjorde, at hans 50 årsdag ville byde på et løbeevent på tværs af riget under navnet Royal Run.
Min forundring gik på, om Kongehuset kunne håndtere den store folkelige og mediemæssige interesse – og ville man være forberedt på eventuel kritik for at afprøve et event udenfor normerne. Kongehuset nyder stor opbakning i befolkningen, vi forstår at vi hører hinanden til i en kulturel samfundspagt, og derfor havde jeg ikke fantasi til at forestille mig kritik af Monarkiet som sådan. Min betænkning gik på, om moderne stemmer ville finde mulighed for at anfægte hvorvidt Kongehuset bør og kan afholde større nationale begivenheder eller events?

Men endnu en gang, må jeg knæle med ordene: Vores Kongehus, formår til evighed og stadighed at overraske og bekræfte deres plads i det danske folk og i fortællingen om samme.
For ikke nok med at vejret vidste sig fra sin gode side, mediedækningen var endda eksemplarisk.
TV2 havde sat sig for at følge løbet undervejs i dets udførelse, og havde kvitterede med årvågne og engagerede værter, som fortalte historien om et vellykket løb, hvor folket kom tæt på deres kommende Konge og den familie som vi alle anser som en del af vores udviddede familie.

Vi fulgte først Kronprinsens første tur i Aalborg, og før vi vidste af det kunne vi se Kronprinsessen og de kongelige børn, løbe ’Family-Mile’ på Frederiksberg. Man må sige, at det var dagens første overraskelse, men en dejlig en af slagsen.

Jeg løb desværre ikke selv, men jeg befandt mig ved samlingsstedet i Århus da Kronprinsen ankom til ’Smilets By’. Folk var glade og spændte i Europas kulturhovestad 2017. Jublen ville da heller ikke nedtone, da Kronprinsen holdte Hans tale på scenen ved Århus. Forårssmilene i ’Smilets By’, var på denne dag meget bredere end ellers, og det forstår man godt når man ser hvor sammenhørige Kongefamilien er med folket og omvendt.

Dagen gik da videre, og Kronprisen ankom til København.
Det, der skulle være den sidste tur på en fantastisk dag, indløste al forventning og blev kvitteret med stor jubel, da man på Christian 9. palæs balkon, kunne se folkets Dronning stå og vinke til de forbiløbende danskere. Endnu en herlig overraskelse!
Nok var det Kronprinsens fest, men at Dronningen også kan afse tid til at fejrer førnævnte og glæde sit folk, er en bekræftende og hjertevarm påmindelse om vores folkelige nærhed og kærlighed.

Samme kærlighed og nærhed så vi også tideligere på året, da folket bar med på tabet af vores farverige Prins Henrik. I den stund var opbakningen og omsorgen tydeligere end noget som helst andet i vores ældgamle nation.
Folket hjalp Kongefamilien igennem den svære tid, og nu ser vi Kongehuset på perfekt vis returnere interessen og vort fælles liv i Dannevang. Kongehuset, viste sig endnu engang fra deres bedste side! I disse tider, kan man kun være glad for at vores Kongehus kan samle nationen på sådan en måde, for uden den sammenhørighed som de skaber for os som fællesskab, da ville vi være fattigere end nogensinde før. Tak til Kongehuset – og må Gud bevare Danmark som Han har gjort det hidtil.

Anbefalet2 anbefalingerUdgivet i Kultur, Medier, Unge

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.