Selvfølgelig skal Kongehuset bevares

I den seneste tid har flere og flere unge republikanere givet udtryk for at kongehuset skal afskaffes, med mange forskellige argumenter. 
For mange går det på det økonomiske: at kongehuset simpelthen er for dyrt og ikke indbringer nogen profit, for andre er det den “udemokratiske” del, de er opponenter af.

Så lad os starte fra en ende af. Kongehuset er fremragende diplomater og rigtig god reklame for Danmark, de er med til at sikre vigtige aftaler mellem Danmark og udlandet, samt at bringe turister til Danmark, især fra Kina. Kineserne forbinder tit Kongehuset med H.C. Andersen og Danmark generelt  blandt andet har lektor og Kina-ekspert ved CBS, Stine Haakonsson sagt følgende i et interview til TV 2: “Kineserne har et billede af Danmark som det her lille kongerige. Derfor er det meget fint for dem at få besøg af dronningen. Kineserne forbinder Danmark med H.C. Andersen, Den Lille Havfrue og Tivoli – og i det image ligger dronningen meget centralt placeret”.
Jeg vil vove den udokumenterede  påstand, at Kongehuset indbringer langt mere, bare i turisme, end hvad vi bruger på dem, og det er foruden brand-værdien.
Derudover så er påstanden om at Kongehusets “udemokratiske” eksistens en mærkelig en, for hvorfor skal det dog være demokratisk? 
Men når vi nu er ved det. Ved afstemningen om grundloven og ændringerne deri, stemmer man jo mere eller mindre ja til hele grundloven, hvis man stemmer ja, dermed går et stort flertal af befolkningen jo ind for, at Danmark har et kongehus. Derudover fastslår de fleste meningsmålinger at ca. 80% af befolkningen går ind for Kongehuset. Så med mindre at noget er udemokratisk sår snart republikanerne er uenige med det, så er Kongehuset vel De Facto demokratisk, når de har så stor en tilslutning hos befolkningen.

Og til sidst har vi kulturen og sammenhængskraften som Kongehuset giver til Danmark. 
Det danske Kongehus med Hendes Majestæt Dronningen i spidsen, er det ældste Monarki i Europa, dermed er det også den ældste kulturbærende institution i Danmark. Det ville være et kæmpe kulturelt tab at afskaffe Kongehuset, bare så republikanerne kan få en falsk følelse af ligestilling fra deres kulturmarxistiske projekt. Kongehuset har som sagt også opbakning fra ca. 80% af befolkningen, og når man ser de glade børn og voksne, der svinge og vifter med små plastikflag når Kongeskibet lægger til i diverse havne rundt omkring i Kongeriget Danmark, ja så er man bestemt ikke i tvivl om, at Kongehuset er noget som samler.

Så nej, Kongehuset skal ikke afskaffes.

Anbefalet2 anbefalingerUdgivet i Demokrati, Kultur, Stat og styreform

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.