Et sygt samfund skaber syge mennesker 

Prøv at kig dig omkring. Du er omgivet af et sygt samfund, der er omgivet af en syg idé om uendelig effektivitet. Du lever i et samfund, hvor alt der bliver skabt er unge mennesker, der ikke magter skolen, fordi forventningerne er for høje. Gamle mennesker der er blevet slidt op af arbejdsmarked, men alligevel kun får et i bad om ugen og flygtninge der flygter fra Danmark. Okay det er måske sat lidt på spidsen, men helt forkert er det heller ikke vel? Alt skal gå så forbandet stærkt i dag. Men for hvis skyld? Nååh jo for væksten skyld selvfølgelig. Det er jo kendt af enhver, at uden vækst kan vi ikke blive rigere, lykkeligere og gladere, men noget tyder på, at det samme gælder med vækst. For vækst skabes bedst når pengene er i centrum, og det er virkelig sjældent, at penge går ned med stress. For mig virker det simpelthen forkert, at penge kommer før mennesker, og jeg er klar over, at penge er et centralt element i det hamsterhjul som er vores samfund, men er det ikke grundlæggende forkert? Hvordan kan det nogensinde være målet at skabe penge på bekostning af menneskers velvære? Er det virkelige et samfund med fuldsmæk på materiel profit, vi ønsker at skabe? Sådan virker det lidt efterhånden. Danmark burde IKKE være et land folk flygter fra. Danmark burde IKKE være et land hvor 435.000 borgere er stressramte. Danmark burde være et land, med plads til forskellighed, plads til at være syg og et land med mennesker i fokus. Danmark burde gøre op med vækstparadigmet, før det gør det af med os. 

Anbefalet1 anbefalingUdgivet i Økonomi og skat, Social og sundhed, Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.