Afvist indlæg #1: Bandemedlemmer er iværksættere

Som en del af Debatt.dk’s nye kampagne om afviste debatindlæg, vil jeg udgive nogle af mine egne, afviste indlæg det næste stykke tid. Dette indlæg er skrevet, da bandekrigen var på sit højeste sidste år. Dog fortjener det alligevel, ligesom alle andre debatindlæg, at komme til sin ret – og derfor udgiver jeg det nu her. 

I øjeblikket er København en by, der står midt i en voldsom bandekonflikt. Bandemedlemmer bekriger hinanden i kamp om ære, territorier og penge. Undervejs bliver selv uskyldige civile ramt. Uanset hvor forfærdelig konflikten er, så skal den nok nå en ende på et tidspunkt. Enten af sig selv eller som konsekvens af ordensmagtens indsats. Når konflikten engang når en ende, er spørgsmålet så, hvordan vi undgår, at det hele gentager sig. Hvordan sørger vi for, at banderne ikke får nye medlemmer – og at nuværende medlemmer finder deres vej ud af banderne? Jeg siger ikke, at jeg i dette indlæg kommer med hele svaret. Men jeg vil komme med et forslag, der bør udgøre en del af løsningen.

Om man vil det eller ej, så udgør banderne en blomstrende forretning. En ulovlig forretning, godt nok. Men om ikke andet er der stadig tale om en enormt lukrativ forretning – og så endda en, hvor adgangskravene ikke er en universitetsuddannelse. Og hvis banderne og deres aktiviteter udgør en forretning, hvad er bandemedlemmerne så? Iværksættere. Forretningsmænd. Selv om det kan lyde som en lidt hård påstand, er bandemedlemmer lige så meget iværksættere og lykkeriddere som alle andre selvstændige erhvervsdrivende. Og mange af dem har endda gåpåmod og upåklagelig arbejdsmoral. Det er man simpelthen nødt til at have for at klare sig, om det så er som iværksætter eller bandemedlem. At de to ting i virkeligheden er godt det samme, kun adskilt af forretningsområde, mangler der ganske enkelt anerkendelse af.

Udfordringen ligger i at få bandemedlemmerne fra det kriminelle miljø og over i legitime forretninger. Jeg vil vove at påstå, at mange af dem, der med succes kan starte en pusherforretning op, også vil kunne starte et firma og drive det til at blive deres levebrød. Her ligger en stor opgave og venter på de håbefulde kommunalvalgskandidater, der lige nu hænger rundt omkring i de danske lygtepæle. Det er dem, det er jer, der skal stoppe bandekonflikten. Og for at gøre det må man anerkende det positive, der er i bandemedlemmernes ageren. I banderne som sådan. Det er på tide, at vi ikke kun ser banderne som et sort hul for samfundet, men også som en potentiel guldgrube af entreprenante sjæle, der har brug for at blive vist på vej.

Anbefalet1 anbefalingUdgivet i Arbejdsmarked, By og bolig, Indvandring og integration, Kriminalitet, Lovgivning, Økonomi og skat, Uddannelse, Unge

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.