Højre eller venstrefløjen, hvad med en tredje position?

Først og fremmest, skal den vesntre og den højre fløj defineres. Venstrefløjen står for kollektivet og socialisme mens højrefløjen står for individet og kapitalisme. Det virker da fornuftigt, at vi kun har to veje at vælge imellem. Hvorfor har vi så behov for en tredje? 

Vi har set, hvordan kampen mellem den røde og den blå blok har forvandlet Danmark både godt og dårligt. Men Danmark er ikke længere det land, det var for 50 år siden. Med en gevaldig globalisering, EU topstyring, masseindvandring og en aldrende befolkning, rammer vi kæmpe udfordringer, som kan have konsekvenser for de næste generationer. 

Disse udfordringer kan ikke løses af hverken den nationalistiske højrefløj eller den socialistiske venstrefløj. De kan hverken løses af at sætte skatten op eller ned, eller løses ved at sætte pensionen op. Der er behov for strukturelle ændringer, når EU’s magt skal ændres, når globalisering ikke skal gå ud over Danmark’s stemme og når masseindvandringen ikke skal betyde muslimsk Danmark.

Vi har behov for at kombinerer den nationale stolthed og den succesfulde kapitalisme, med den menneskenære og kollektivistiske venstrefløj. Vi har behov for en tredje vej, der ikke dogmatisk lænker sig til den ene eller den anden ende af spektrummet, men bruger de elementer af hver blok, der fungerer!

Anbefalet1 anbefalingUdgivet i Ældre, Demokrati, EU, Indvandring og integration, Ytringsfrihed

Related posts

2 Thoughts to “Højre eller venstrefløjen, hvad med en tredje position?”

  1. Hvordan tænker du den 3. vej skulle se ud? Hvilke elementer skal bruges fra de to fløje?

    1. Patriotismen og nationalfølelsen fundet i højrefløjen (stærke grænser), samlet med den fungerende velfærdsstat (justeret og gjort mere til gavn for danskeren i nød end indvandere). Disse kombineret med et fokus på den succesfulde kapitalisme med regulering for at undgå internationale monopoler.

      Det er selvfølgelig simplificeret, men det er det, jeg mener ville være det bedste for det danske folk!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.