Dette bliver et utroligt kort indlæg, for pointen bør egentlig være krystalklar.

Når vi feminister angriber den “toksiske maskulinitet”, er det ikke et “angreb på mænd” eller en vision om at “undergrave maskuliniteten” som sådan. Det kan man ellers nemt forledes til at tro, når man hører diverse krænkelsesparate antifeministers holdninger til begrebet. Disse antifeminister interesserer sig imidlertid ikke for rent faktisk at sætte sig ind i, hvad begrebet dækker over, så det vil jeg nu lægge ud for dig, kære læser.

Maskulinitet er ikke skadeligt i sig selv, og det er der aldrig nogensinde nogen nævneværdig gruppe mennesker der har påstået. Maskulinitet er – traditionelt set – forbundet med rigtig mange gode, sunde værdier: styrke, lederskab, beslutsomhed, mv. Dermed selvfølgelig ikke sagt, at man ikke er maskulin eller en rigtig mand, hvis man ikke følger disse idealer – men det er en helt anden diskussion.

Sagens kerne er, at toksisk maskulinitet dækker over et sæt af værdier, der nærmest kan kategoriseres som en forvrænget maskulinitet – aggressiv seksualitet, voldelighed, overdreven dominanstrang mv. Fælles for mange af disse egenskaber er, at de promoveres gennem populærkultur, og generelt dyrkes som det ultimativt mandige mange steder i vores kultur. Dette er ikke blot ultrafeministisk tankespind – det er anerkendt, sociologisk tænkning. 

Så, kære mand: Stop med at tude over folk der anvender termen toksisk maskulinitet, og begynd at bekæmpe den toksiske maskulinitet i stedet.

Responses

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Andreas Lund Callesen

    Det moderne samfund fremelsker både toksisk maskulinitet og toksisk feminitet, fordi de traditionelle begrænsninger på individets kropslige autonomi er blevet afskaffet. Vi er i dag mere slave til vores primitive behov end nogensinde før, og derfor er vores adfærd på mange måder mere primitiv end nogensinde før.