Antifascisterne er endnu værre end de såkaldte nazister, de vil bekæmpe

I dag skulle det svenske højrenationale parti Alternativ för Sverige have holdt en konference hos Comwell konferencecenter ved Bella Sky i på Amager i København. Det kommer så ikke til at ske alligevel, og det er alt sammen takket være en intensiv kampagne anført af de radikale venstrefløjsmedier Konfront, Redox og diverse antifascistiske sammenslutninger. Med en opfordring til at boykotte ’nazihotellet Comwell’ dukkede en hær af internetaktivister fra den yderste venstrefløj op af jorden. Efter en mængde dårlige anmeldelser på TrustPilot gik Comwell fra en overbevisning om, at alle lovlige partier måtte leje lokaler til at undskylde og bede Alternativ för Sverige om at lede efter andre lokaler til deres konference. Endnu engang viser den yderste venstrefløj sit intolerante og udemokratiske ansigt.

Jeg har fulgt meget med i kampagnen mod Alternativ för Sverige og deres konference på Comwell. En kampagne, der mest af alt har udspillet sig på Konfront. Da en artikel i forgårs annoncerede, at man var lykkedes med at drive svenskerne ud af konferencelokalerne, blev jeg så tilpas sur, at jeg skrev en besked til Konfront. Jeg skrev til dem, at jeg var gået i gang med indlægget her, og at jeg ville høre, om de ville bringe det. De fleste medier er trods alt meget flinke til at bringe kritik af egne historier. Men svaret den anden vej var et klart nej tak. Den burde jeg måske have set komme.

Men hvorfor skal et svensk højrenationalt parti også holde konference i Danmark? Kunne de ikke bare afholde noget på den anden side af Øresund? Nej, åbenbart ikke. Alternativ för Sverige har faktisk været tvunget til at rykke til Danmark. I deres hjemland har partiet også haft problemer med at finde lokaler. Så store problemer, at man altså har valgt at tage turen over broen for at finde et sted at afholde sin konference.

Heldigvis er man nu lykkedes med at finde nogle nye lokaler i København, så konferencen kan afholdes. Eller heldigvis er måske så meget sagt, for ligesom Konfront og deres alliancepartnere så jeg også helst, at partier som Alternativ för Sverige slet ikke eksisterede. Men så længe de gør – og så længe, de agerer lovligt og ikke-voldeligt – skal de selvfølgelig kunne finde lokaler til deres møder. Alt andet er useriøst i et demokrati med ytrings- og forsamlingsfrihed.

Det er ikke, fordi jeg som sådan ønsker at kritisere Comwell eller tvinge dem til at lægge lokaler til gæster, de ikke ønsker. De er et privat firma og må dybest set gøre, som de selv ønsker. Til gengæld har jeg et problem med, at man fra den yderste venstrefløjs side ønsker at afholde folk, man er politisk uenige med, fra at mødes. Kigger man lidt rundt på Facebook, finder man også hurtigt ud af, at de venstreradikale løjer ikke stopper her. Allerede nu er der således planer om at forstyrre mødet så meget som muligt.

Har man et reelt demokratisk sindelag, bør man kunne tolerere, at selv folk som Alternativ för Sverige afholder politiske møder. Generelt synes der at være behov for at kigge indad hos de, der har orkestreret kampagnen mod ’nazihotellet’ og deres svenske gæster.

Samtidig med, at Alternativ för Sverige er i København, bliver der nemlig afholdt en stor antifascistisk konference – arrangeret af selvsamme uskønne koalition, der vil nægte deres politiske modstandere at mødes. Blandt arrangørerne er bl.a. Revolutionære Antifascister, som man hidtil har kunnet se posere i Syrien iklædt maskering og militærtøj med AK 47’ere i hænderne. Med andre ord er det altså nogle skønne typer, som fagforeningen 3F har valgt at lægge lokaler til.

På mange måder er det typisk, at de venstreekstreme typer vil ophæve sig selv til helgener og lade som om, de kæmper imod det onde og for det gode. Når alt kommer til alt, er antifascistiske bevægelser og herunder især Revolutionære Antifascister faktisk langt værre end de såkaldte nazister, de ønsker at bekæmpe. Man kan sige meget om Alternativ för Sverige – og det vil fra min side ikke være udpræget pænt – men de er dog fredelige folk, der opererer på demokratiets præmisser. Det er derimod kendetegnende for antifascisterne, at de er militante, noget som også Revolutionære Antifascister bekender ganske åbent og altså førhen har bevist med deres Taleban-agtige poseren med militærtøj og AK 47’ere.

Foto fra Konfront.dk

Hvis jeg skulle vælge mellem at udleje lokaler til en militant forsamling antifascister eller en rabiat, men ikke-voldelig forsamling højrenationalister, ville jeg uden tvivl vælge det sidste. Er der nogen, der bør tænke over, hvem de lægger lokaler til, så er det 3F og ikke Comwell. Grænsen for politisk deltagelse bør gå ved vold, og enhver politisk organisation, der agerer militant, bør bekæmpes.

Stod det til mig, skulle Alternativ för Sverige have lov at afholde deres konference, som de ville. Og allerhelst i Sverige, hvor de forsøgte sig i første omgang. Samtidig skulle den antifascistiske konference i 3F’s lokaler i Valby aflyses, så længe der er militante og udemokratiske organisationer involveret. Ønsker man fra 3F’s side virkelig at lægge hus til militante antifascister?Anbefalet3 anbefalingerUdgivet i Demokrati, Ideologi, Ytringsfrihed

Related posts

One Thought to “Antifascisterne er endnu værre end de såkaldte nazister, de vil bekæmpe”

  1. Artiklen du henviser til indledes med: “Nogle af vores kammerater er i Rojava for at bidrage til forsvaret af den sociale revolution. Vi står solidariske med kurdernes kamp for et andet samfund baseret på feminisme, direkte demokrati, social økologi og pluralisme, for deres kamp mod kapitalisme og _nationalstater_, og vi bringer her en besked fra vores kammerater:” (min understregning).

    Det er underligt at de ikke inDser at pointen med kurdernes kamp netop er at få deres egen nationalstat.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.