NATO fylder 70, men “gaverne” udebliver

I dag 4/4-2019 kan NATO fejre 70 års “fødselsdag”. Det i sig selv er uden tvivl værd at fejre, men når jeg lige kaster et hurtigt blik på listen over lande der overholder aftalen om at bruge mindst to procent af BNP på forsvarsbudgettet bliver jeg dybt skuffet. Desværre er der dog kun syv af NATO’s 29 medlemslande der lever op til kravet, nemlig USA, Estland, Grækenland, Polen, Letland, Litauen og Storbritannien. Altså udmærker blandt andre Danmark og større nationer som Frankrig og Tyskland ved ikke at overholde aftalen. Obama kritiserede det, Trump og Jens Stoltenberg siger det igen og igen, det er ikke godt nok. De to procent af BNP er en nødvendighed for et velfungerende nordatlantisk samarbejde. Derfor er min opfordring at vi fejrer NATO’s 70 års fødselsdag ved at øge forsvarsbudgettet til mindst de to procent. 

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.