Jeg sidder med en meget ambivalent følelse. For en time siden var jeg på vej hjem fra gymnasiet, og en breaking news fra TV2 Nyhederne tikkede ind. Det var kommet en ny meningsmåling. Som den partisoldat jeg er, skyndte mine øjne sig over på Radikale Venstre, og glæden spredte sig i mig, vi gik pænt frem, og jeg gav mig selv et skulderklap. Den følelse forsvandt dog hurtigt, da det gik op for mig, at meningsmålingen også fortalte, at det ser ud til at Stram Kurs og Paludan kommer ind i folketinget.

Man kan sige meget om demokratiet og de partier, som er opstillet til folketinget. Jeg er ikke den store fan af Nye Borgerlige, og er da lidt øv over, de nok også kommer ind. Men med Paludan bliver jeg skræmt og bange. Manden er perfid, stigmatiserende og decideret farlig. Han splitter Danmark og truer de danske værdier markant.

Paludan mener, at han er talerør for danskerne, og at han vil bevare de danske værdier. Hvis jeg ser på det, og hurtigt analyserer, vil han faktisk fjerne, hvad jeg vurderer som danske værdier, ytrings- og religionsfrihed. Ifølge Stram Kurs og Paludan skal islam forbydes, og muslimer må ikke tale til etniske danskere.

Så repræsenterer han overhovedet det danske folk? Hvis vi leger med den farlige tanke, at han skulle repræsentere os alle og for alvor kunne erklære sig talerør for danskerne, ville nationalismen for alvor få vind i sejlene. I sidste uge skrev jeg DHO om præcis nationalismen og mere målrettet om nationalismen i 1800-tallet. Hver gang Paludan får et mandat i folketinget til, gentager historien sig. Ligesom i 1800-tallet, da vi tabte i 1864, vil nationalisme ende ud i gråd og splittelse.

I morges snakkede jeg med en god konservativ veninde, hvor vi diskuterede føderalist vs dansker. Jeg er stadig ikke fast besluttet på, hvad jeg er. Men lige nu er jeg føderalist og europæer, for jeg er ikke særlig stolt af at være dansker, nærmere bitter, sørgmodig og trist.

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Demokrati, Ideologi, Indvandring og integration, Ytringsfrihed

Related posts

One Thought to “Stram Fucking Kurs”

  1. rend mig din npc

    Ingen overraskelse at du tuder over Paludan, du synes sikkert at din mor bare skal tage gruppe voldtægt som en på opleveren, det er jo dejligt med lidt islam kultur.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.