Jeg er dansk patriot og europæisk føderalist!

Den 26. maj er der valg til Europa-Parlamentet. For mig bliver den valgkamp en kamp for fædrelandet. At være dansk patriot er at have internationalt udsyn og kæmpe for det europæiske fællesskab.

Det er i årevis lykkedes de højreekstreme at tage patent på fædrelandskærligheden.
Deres politiske budskaber om fremmedhad, lukkede grænser og Danmark først, er blevet et lighedstegn med patriotisme. Ønske man det modsatte, og kæmper for humanisme og globalt samarbejde, er man en landsforræder. Man er et naivt menneske, hvis politiske agenda kun vil resultere i vores samfunds endeligt.

Alt for længe har partier som Dansk Folkeparti fået lov til at forgribe sig på danskheden og gjort det klart for den danske vælger, at stemme man på andre end dem, så vil man ikke nationen det godt. Nu har jeg fået nok!
Jeg er europæisk føderalist, global humanist og dansk patriot, og det kan ingen tage fra mig.

Jeg er pære dansk. Jeg er født og opvokset i det jyske, har gået i dansk skole, og kan følge min families rødder tilbage til vikingernes Danmark, men spørger du de borgerlige partier, er jeg så fremmed for den danske kultur, som et væsen fra en anden planet.

Jeg tilkender mig ikke den kristne tro, fejre ikke påsken og giver ikke meget for grænsebom ved Kruså. Det er alt sammen værdier som den nationalkonservative fløj, ophøjer som noget af det mest danske i verden. For dem er det utænkeligt, at man i ramme alvor kan kalde sig dansker, uden at forgude deres snæversynet nationalsymboler.

Men nu er det nok. Det er tid til et oprør! Det skal være slut med at partier som Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs får lov til at forgribe sig på danskheden. Jeg elsker det europæiske fællesskab, og jeg er glødende humanist, der kærer sig om andre mennesker. Men det gør mig ikke mindre dansk. Jeg tror på det jeg gør, fordi jeg er dansk patriot. Netop derfor insisterer jeg på at se udad.

Se bare på den danske kultur.
Den kultur jeg tilkender mig, og har lært gennem musikken, filosofien, litteraturen og alt andet, er ikke kun dansk, men har spredt sig gennem Europa og hele verden, fra nær og fjern. Den kultur nogen betegner som unik dansk, er i virkeligheden resultatet af vores møde med omverdenen. Ligestilling, demokratiet, friheden og alt det som vi har bygget vores land op på, er tanker der er gjort af fremmede.

For mig står det klart når jeg kigger på den danske historie, at uden omverdenen var vi intet.
Derfor er det dybt naivt at tro, at vi som samfund bare kan lukke os om selv. Bygge murer og tro at alting klares bedst alene.

Patriotisme handler ikke om at værne om fortiden. Det handler om at skabe en fremtid der er til gavn for ens medborgere og land.
Når jeg kæmper for et Europa, der tør lægge landegrænserne til side for et mere forenet samarbejde, så gør jeg det i troen på, at det vil skabe et stærkere, mere friere Danmark end nogensinde før. Jeg gør det fordi jeg elsker mit land, og kun vil det bedste for mine medborgere.
J
eg gør det fordi jeg er patriot, og har set hvor fantastiske resultater globalt samarbejde kan skabe.

Uden det europæiske fællesskab. Uden vores kontakt til omverdenen. Ja, så mister vi en hel værktøjskasse af muligheder. Derfor elsker jeg det europæiske fællesskab. Og derfor skal vi samarbejde endnu mere i Europa. 

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i EU

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.