Lad ikke de sociale europæere, ødelægge den folkelige opbakning til EU!

Nu har jeg med stor interesse, både politisk og fagligt, fulgt med i den verserende debat omkring udenlandsk arbejdskraft. Bare i Danmark har vi lidt over 200.000 EU-borgere, der bidrager til vores statskasse og sikrer vækst i dansk økonomi. Derfor tænker jeg ikke, at der findes et bedre tidspunkt end i dag, på Europadagen at hylde arbejdstagernes frie bevægelighed inden for EU’s grænser.

Arbejdstagernes frie bevægelighed er et grundlæggende princip i EU’s måde at fungere på, dog var det i begyndelsen af det europæiske projekt et område med mange begrænsninger. I dag har vi heldigvis udviklet samarbejdet sådan at en europæer, som udgangspunkt, kan arbejde i et hvilket som helst europæisk land og nyde godt af de samme rettigheder, som gælder for værtslandets borgere. Altså lige rettigheder i hele det europæiske fællesskab. Det er en fantastisk ting, som gavner europæiske virksomheder og bidrager til den økonomiske vækst i hele EU.

Desværre har vi nu også nået et mæthedspunkt, hvor det begynder at tage overhånd med lige rettigheder til arbejdstagerne. Forstå mig ret, det har aldrig været meningen at udenlandske arbejdstagere skal stilles bedre end de lokale. Bare se på sagen med de forkastede nye dagpengeregler i EU, hele børnechecksagaen, der endnu ikke er afsluttet og som har spøgt i kulissen lige siden EP-valget i 2014 eller udenlandske studerendes fulde adgang til det danske SU-system.

Nu er tiden kommet til at sætte foden på bremsen og sige stop!

Vi skal ikke udvikle EU til at være en socialunion, slet ikke en, der giver borgere fra andre EU-lande flere fordele end de lokale. Velfærdsydelser skal så vidt muligt forblive et nationalt anliggende.

Hvis ikke det europæiske ministerråd, med borgerligt ledet lande i spidsen, såsom Danmark, Tyskland, Belgien, Luxemborg og Østrig havde sagt fra, så havde det i dag været muligt for en rumænsk landbrugsmedarbejder, at optjene dagpenge i Danmark før en hvilken som helst anden dansk arbejdstager. Det er ufornuftigt og helst ikke noget Danmark skal være en del af!

Derfor er det også frustrerende at EU-s beskæftigelseskommisær Marianne Thyssen har indledt en sag mod Østrig for traktatbrud. Sagen omhandler Østrigs beslutning om at indeksere børnechecken samt generelle familieydelser, så de er tilpasset det land modtagerens familie bor i.

Jeg synes at Østrig er et modigt land i denne sammenhæng og at de trækker debatten i den rigtige retning. Den konservative forbundskansler Sebastian Kurz gør et fremragende stykke arbejde, derfor skal vi fra dansk side, så vidt muligt bakke op om Østrigs kamp. For jeg er af den klare overbevisning, at deres kamp også er vores.

Lad os derfor fejre Europadagen og hylde de oprindelige idéer bag EU-samarbejdet, som er fred, frihandel og fri bevægelighed!

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Arbejdsmarked, Demokrati, EU, Økonomi og skat, Stat og styreform, Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.