Lad ikke mindretallet knægte flertallet

Folketingsvalget er slut, og vælgerne har talt. 

Der er ingen tvivl om, at der er et markant flertal for klima og den grønne omstilling. Det skal en kommende regering levere på. Der er også et stærkt velfærdsflertal, specielt hvis man tæller Venstre med, der vandt fremgang på at tage skridtet fra et liberalt parti til en velfærdsparti. Og tillykke til Venstre med det. Den kommende regering skal selvfølgelig også levere på de forventninger til velfærden, som borgerne har.

Men der er også et andet flertal, der er ligeså markant som de tidligere. Det er flertallet om en stram udlændingepolitik. Godt og vel 123 mandater støtter op om den nuværende linje i udlændingepolitikken, mens blot 48 mandater ønsker at gå en anden vej. Det flertal skal naturligvis også respekteres. Alt andet ville være yderst udemokratisk.

Betyder det, at der ikke kan forhandles om udlændingepolitik? Nej, selvfølgelig ikke. Der er mange steder, hvor partierne kan mødes. Vi kan forbedre forholdene for børn på Sjælsmark. Vi kan sørge for, at integrationsydelsen ikke er så lav, at børn vokser op i fattigdom. Vi kan igen tage kvoteflygtninge, fordi vi har fået styr på indvandringen.

Men at gøre op med grundprincipperne i den brede udlændingepolitik – nemlig at der skal være styr på antallet, at der skal være et opgør med parrallelsamfund, og at flygtninge skal sendes hjem når de ikke længere har et beskyttelsesbehov – det ville være dybt udemokratisk, og imod vælgernes ønsker.

Hvis det er det, der skal til, før Morten Østergaard vil pege på os i Socialdemokratiet, så håber jeg, at vi vil sige nej tak til statsministerposten. For vi skal ikke tillade, at mindretallet kan knægte flertallet. Det ville være udemokratisk.

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.