Vi lever i en tid, hvor der er meget fokus på de klimamæssige og miljømæssige påvirkninger fra vores valg af kost. Vi får at vide, at vi er onde mennesker, hvis vi spiser kød, mens man er en af de frelste, hvis man spiser et kemieksperiment, som ligner kød.

Jeg har tidligere bragt et indlæg her på debatt.dk, om hvorvidt at det er etisk at staten straffer mennesker, der vil spise en sund kost og som i modsætning til Sundhedsstyrelsen er mere interesseret i nyere forskning fremfor fejlbehæftet forskning fra 70’erne. Er det virkeligt rimeligt at tvinge folk til at spise mindre kød og mere kulhydrat, når forskning viser at det er sundere at spise mere kød og mindre kulhydrat?

For nyligt er der blevet offentliggjort en undersøgelse af CO2-udledningen fra medicinalindustrien. Det tegner ikke et godt billede. Medicalindustrien udleder væsentligt mere CO2 end bilindustrien, både absolut og i forhold til CO2/$!

Når Fed Front, og resten af den “progressive venstrefløj” generelt, forsøger at normalisere og afstigmatisere overvægt, så bidrager de til global opvarmning. At være overvægtig er at være usund, og at være usund er dårligt for klimaet. Det er endnu værre, hvis den overvægtige udvikler sukkersyge som følge af sin tro på, at vedkommende ikke behøver at forbedre sig selv. Den gennemsnitlige person med sukkersyge udleder mere end 2 ton CO2 per år alene i medicinomkostninger. Det er væsentligt mere end den gennemsnitlige miljøgevinst ved at spise vegansk. Det er praktisk taget umuligt for en type 2 diabetiker at kontrollere sin sygdom med en vegansk kost, men det er ganske realistisk at opgive medicin helt ved at skifte til en kulhydratfri kost.

Overvægt er også lig med madspild. Hvis du har spist dig til en overvægt, hvor du eksempelvis er nødt til at bruge 3000 kcal om dagen for at holde din vægt, i stedet for 2000 kcal, så har du et madspild hver dag på 33%, alene som følge af din overvægt. Ligesom vi er i gang med at reducere madspild, ved at bruge madaffald til biogas, så er en vigtig del af reduktionen i madspild også et fokus på at reducere forbruget af mad, ved at reducere mængden af overvægtige danskere.

Der er generelt ikke nogen undskyldning for at have en BMI over 25, med mindre man er bodybuilder eller gravid. I 2013 havde 54,3% af danske mænd en BMI over 25, mens 40,7% af kvinder havde det.

I Japan har de ikke samme problemer med overvægt. I Japan er overvægt forbundet med stor personlig skam, og bliver set som et enormt personligt svigt. Hvilket det også er. Jeg opfordrer hermed Fed Front til at stoppe med at normalisere overvægt og i stedet opfordrer alle overvægtige til at tabe sig, så vi kan bekæmpe global opvarmning.

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Forskning og videnskab, Ideologi, Klima og miljø, Natur og naturbevarelse, Social og sundhed

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.