Vi har brug for en kropspositivistisk bevægelse hos mænd.

”Du er da lige blevet lidt tyk”. Dette fik jeg at vide af en god ven som ca. 12-årig. Det var sikkert ment med et glimt i øjet, som en venskabelig bemærkning og med hjertet på det rette sted. Dog sad denne sætning i mig i mange år, og jeg har stadigvæk rigtig svært ved endegyldigt at putte den på hylden. I rigtigt lang tid var jeg ked af den måde jeg så ud på. Ikke på grund af mobning, men på grund af mandeidealer som, for mig, blev opstillet på den måde man skulle se ud på og hvor veltrænede arme- skuldre- og mavemuskler jeg havde.

Jeg tror dog ikke, at jeg har været alene i at slå mig selv oveni hovedet over den måde, jeg så ud på. Når jeg deler denne historie med, specielt, mine veninder, så kan de meget nemt spejle sig i historien, og det er først og fremmest trist. Dog så er det ikke det, som dette indlæg fokuserer på.

I løbet af mine teenageår har jeg set en, i mine øjne, fantastisk udvikling i den måde som kvinder fremstilles på i diverse modekataloger og i modebranchen generelt. I løbet af mine teenageår har jeg oplevet en kultur fremblomstre hvor kvinder i alle størrelser havde ret til at føle sig smukke. Men hvor mine veninder havde kropspositivistiske kampagner og hits i radioen, som handlede om, at du skulle elske dig selv lige meget hvad, så savnede jeg desperat at nogen fortalte mig, at jeg var god nok, som jeg var.

For mig eget vedkommende, så er jeg nu tungere og bredere end jeg nogensinde har været før. Jeg er også mere tilfreds med mig selv og min krop end jeg nogensinde har været før. Mænds mandlighed skal ikke måles i hverken mængden af mavemuskler, højde, vægt, eller andre fysiske attributter.  

Derfor er der brug for en kropspositivistisk bevægelse hos det mandlige køn, og generelt en anerkendelse om at det mandlige ideal kan være mange ting. Så den næste generation af teenagedrenge kan føle sig smukke, også selvom de måske ikke ligner modellerne man nu scroller forbi på Instagram.

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.