Giv nu sexarbejder rettigheder og ordentlige vilkår, i stedet for at forbande deres erhverv.

Arbejdsgruppen skulle sikre sexarbejdere rettigheder

En lukning af arbejdsgruppen der skulle sikre sexarbejdere rettigheder, handler ikke om at normalisere sexarbejde. Det handler om at anerkende sexarbejde som erhverv, sexarbejdere er et af de ældste erhverv der findes, og det vil ikke gavne nogen at kriminalisere det. Sexarbejdere betaler skat som alle os andre, men de har ikke ret til dagpenge eller pension, som alle os andre.

Det er simpelthen forkert at sige at sexarbejde er ’rå udnyttelse af kvinder’, det rigtigt nok at der findes kvinder og mænd som bliver udnyttet i forbindelse med sexarbejde, og som selvfølgelig skal hjælpes herfra. Men der findes altså også sexarbejdere som gør det af lyst og uden at ende i misbrug, vold og gæld. Det er også disse sexarbejder som har ret til ordentlige vilkår.

Anerkend sexarbejde som et legitimt erhverv

Det gør det kun være, hvis du så som sexarbejder, mister dit job, eller er nødsaget til at stoppe med at arbejde. For hvem er der så til at holde hånden under dig og gribe dig?  Når du arbejder som sexarbejder, er du ofte meget sårbar, og det er fysisk opslidende for din krop. Derfor er det sjældent muligt at varetage det erhverv i længere tid. Men så er det bekymrende at sexarbejde sjældent er i fagforening. At arbejde som sexarbejder kan give et utal af juridiske problemer, og det er nok de færreste der formår at gennemskue en lovtekst. Der vil hjælp fra en advokat kunne gøre stor gavn, men det er oftest også meget dyrt, så der vil støtten fra en fagforening kunne hjælpe.

Den bedste måde at give sexarbejder deres retmæssige rettigheder på er netop at anerkende det som et legitimt erhverv.  Hvilket man ikke gør ved at nedlægge arbejdsgruppen. Så det er på tide at vi dropper stigmatiseringen af sexarbejdere, og at vi giver dem de rettigheder, de fortjener som borgere og skattebetalere. Det er absurd, at sexarbejdere skal betale skat, og så ikke også har mulighed for at blive dagpengeberettiget eller få pension. Og så skal det være nemmere for sexarbejdere at komme i en fagforening, som kender deres erhverv, og som derved kan hjælpe dem bedst muligt. Det er det eneste rigtige at gøre for at skabe et mere lige samfund for alle.

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.