Coronavirak: et studium i dumme mennesker!

Tilværelsen er et spændende sted, som gang på gang påkalder sig vores opmærksomhed.
Den seneste tid har i al fald formået at påkalde førnævnte opmærksomhed, og i samme nu overdøve det debatter der længe har kørt i tomgang i det offentlige rum.
Vi har ellers gentagende fordybet os i emner som: klimaet, Donald Trump, socialdemokraternes rænkespil, Stram Kurs og deres polemik og ikke mindst det store udligningsnummer som har det sigte at plyndre borgerlige kommuner til glæde for socialdemokratiske kommuner.

Det nye som har fyldt i danskernes (og verdens) bevidsthed, er udbruddet af en ny virus som i daglig tale kendes som “Corona-virus”.
Nok engang får vi et spændende indslag fra det driftige og post-kommunistiske Kina, som aldrig svigter os med indslag på verdenscenen.
Vi
kendte næsten rutinen, da vi tidligere hørte om SARS og MERS men denne gang går det friskt til, for i vores hyperglobaliserede tilværelse der kommer Corona vidt omkring – og selvom dødeligheden ikke er så høj at den kan sammenlignes med de mange dystopiske film der i en lang årrække har været så populære, så skal man selvfølgelig ikke spøge med det faktum, at for ældre mennesker og folk med dårlige immunforsvar, der er risikoen til at tage og føle på.

Det kommer næsten belejligt for Statsministeren, som længe har været under beskydning for sin absolutte magtfuldkomne tilgang til dansk politik – og imens Corona svæver henover landet, så er der kærkomne muligheder for at optræde som statsmand (statsperson, såfremt man er venstreorienteret) og feje måneders kritik og anfægtelse bort. Der er næppe grund til at tro, at Mette Frederiksen ikke tager situationen alvorligt, det ser vi så ganske i de seneste regeringstiltag – men det kommer som en tiltrængt pause fra kritikken, at der er smittekrise i Danmark og at ingen længere er optaget af førnævnte emner. Nu handler det i stedet for om Corona, karantæne og et nedlukket Danmark.

For netop onsdag aften fremlagde Mette Frederiksen og regering de seneste tiltag som de facto lukker ned for store dele af Danmark. De næste 14 dage skal smitterisikoen nedbringes ved at holde folk hjemme på deres matrikler.

Knapt var forordning sendt i æteren, inden der straks var flokke af selvfikserede mennesker i landets supermarkeder. De drog afsted for hamstre og gardere sig imod de apokalyptiske tider forude. Udsigten til at Danmark skulle holdes i ro i to uger var nok til, at trangen til dagligvare steg med adskillige procent, og som mentalt udfordrede lemminger, så anløb flere danskere, i komplet mangel på omtanke, dagligvarebutikkerne for at hamstre mælk, wc-papir og ikke mindst gær (!) skønt de færreste af dem nok evner bagerkunsten.

Det er et feltstudium i manglende omtanke for sine medmennesker, at man kan sidde en alvorlig forordning fra landets regering overhørigt, og i stedet sætte andre og sig selv i fare for smitte ved at handle irrationelt og overdrevet ind nede hos købmanden.
Det var ikke nok at Statsministeren bad folk afstå fra den opførsel. Det var ikke nok at dagligvareforretningerne bad folk afstå fra den opførsel og det var ikke nok at mange anstændige og normaltfungerende mennesker bad folk om at afstå fra den opførsel. Den irrationelle panik var total (og er det stadigvæk) og selvophøjelsen ligeså. Man skal være mere end almindelig dum og selvcentreret for at bevirke handlinger som bidrager til panik og folkestemning – og man skal være mere end almindeligt dum for at se så stort på sine medmennesker, at man ikke i krisetider udviser blot et minimum af mådehold.

I 1998 bevirkede manglende omtanke for medmenneskelighed også problemer.
I kølvandet på overenskomstforhandlingerne, hvor grådige arbejdstagere fik kastet landet ud i flere dages konflikt, som endte med et regeringsindgreb – der så vi ynkeligheden få krop i form af danskere der hamstrede brændstof, dagligvare og ikke mindst GÆR!

Nu ser vi igen gnavermentalitet ramme en del af de danskere som ikke evner at sammensætte to sammenhængende tanker, og i stedet forholde sig roligt og rationelt til tidens udfordringer.

Man må næsten håbe på, at de mennesker der mente at de skulle bruge elleve pakker toiletpapir alle som en ender med diarre, og dermed kan fejre 14 dage på tønden omringet af deres endeløse forråd af wc-ruller.

Opfordringen skal derfor lyde: Tænk dig om, og lad så være med at købe 20 liter mælk og 10 poser toiletpapir og 10 pakker gær fordi du skal blive hjemme i 14 dage for at undgå en sundhedsmæssigt katastrofe – de eneste der kan tillade sig at købe lidt ekstra ind er de som løber ærinder for mennesker i risikogrupperne som ikke kan selv, eller dem som handler ind for folk i karantæne. 

Anbefal0 anbefalingerUdgivet i Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.