Danmark har dumpet sin eksamen

En dødsens lockdown nærmer sig årsdag

Til den danske regering – Socialdemokratiet –  og såvel befolkning

Den 5. august 2019 imødekom den mange års lidende befolkning i Kashmir endnu et mareridt. Besættelsesmagten og en af verdens største handelssamarbejder, Indien, afskaffede en lov ved navn Article 370, som ophævede privilegier og delvis selvstyre for befolkningen. Siden da har de levet under et stramt kontrolleret lockdown og enhver form for protest har medfulgt dødelige konsekvenser for indbyggerne.

Efter flere måneders store nedlukninger i lande verden over, ser man nu håb forude, og der åbnes forsigtigt op. Rejserestriktioner ophæves helt eller delvis. Og herhjemme i kære lille Danmark, træder vi snart i genåbningsfase 4 og forsamlingsforbudet bliver hævet fra hundrede til tohundrede. Alt i alt går det i den rigtige retning og landene arbejder på livet løs på at finde en potentiel vaccine.

Men man høre ikke om, hvordan beboerne i Kashmir har det? Dem, som har været under lockdown i snart et år. Dem, som har kæmpet for demokrati og selvstændighed.

Det skal heller ikke undre mig, at Indien har skruet op krænkelserne nu, hvor verdenen har været i færd med at bekæmpe COVID-19.

Jeg vil først og fremmest rette skarp kritik mod den danske regering, Socialdemokratiet, for ikke at have påtalt officielt omkring menneskerettighedskrænkelserne i Kashmir og afskaffelsen af Article 370 tilstrækkelig.

Taget i betragtning af, at et land som Danmark konstant snakker om brud på menneskerettigheder og gang på gang peger flittigt fingre af Saudi-Arabien og Mellemøsten, er det rene hykleri. I mine øjne har Danmark helt klart, sammen med adskillige andre lande, dumpet deres eksamen og har ikke levet op til egne værdier, når det kom til at italesætte den pågældende situation, som har stået på i snart otte årtier.

Når jeg hver aften gå i seng og trækker den dejlige varme dyne over mig, kan jeg ikke lade være med at tænke på de tapre borgere i Kashmir. Deres kamp. Deres styrke. Deres tålmodighed. Men det, som gør mig allermest ulykkelig er, at der ingen rigtig er, som taler op for deres sag.

Der er organisationer, der har Kashmir, som fokusemne, men de Indiske myndigheder er noget så gode til at censorer og skjule potentiel dokumentation på krænkelserne.

Jeg siger ikke, at vi nødvendigvis skal rejse ned til Kashmir og gøre en fysisk forskel, men at det er Danmarks opgave og pligt at påtale situationen. Det er det – uanset hvor meget politikerne benægter det!

Anbefalet1 anbefalingUdgivet i Demokrati, EU, Ukategoriseret

Related posts

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.